Compania de servicii logistice Dachser Romania a deschis la Ploiesti un depozit de marfuri periculoase, in urma unei investitii de 10 milioane de euro.
Suprafata depozitului este de aproximativ 6.500 de metri patrati, putand fi depozitati 11.500 de paleti. Depozitul din Ploiesti a fost construit de firma Liegl & Dachser.

In Ploiesti pot fi depozitate marfuri periculoase din clasele VCI 2, 3, 4.1, 6.1, 8, 10-13.

Depozitul este impartit in sase zone de protectie impotriva incendiilor, separate de ziduri si usi de protectie rezistente la foc. Aspersoare cu sistem mixt de spuma sunt instalate la fiecare nivel de stocare. Depozitul pentru marfuri periculoase este, de asemenea, echipat cu sisteme de alarma pentru incendiu si senzori pentru substante combustibile si toxice volatile. Podeaua depozitului este rezistenta la apa si este tratata impotriva scurgerilor de petrol si produse chimice.

Rezervoarele si tevile care duc la depozit sunt incalzite atunci cand temperaturile scad sub zero grade. Doua bazine de retentie din beton cu o capacitate de 2.000 de metri cubi, amplasate sub constructie, asigura etanseitatea si nu permit scurgerea accidentala si infiltrarea in sol a nici unei singure picaturi de apa reziduala contaminata, ori a altor lichide scapate ca urmare a unor accidente sau pagube.

Rafturile pot rezista la cutremure cu o magnitudine de pana la 8 grade pe scara Richter. Stabilitatea este garantata de sistemele suplimentare speciale de metal si de cantitatea dubla de otel utlilizata fata de rafturile standard.

Compania Dachser este reprezentata prin propriile agentii in patru locatii din Romania - din anul 2009, Bucuresti, Arad, Brasov si din 2011 in Ploiesti.

In 2010, furnizorul de servicii logistice la nivel international a generat venituri totale de 3,8 miliarde de euro in intreaga lume. Dachser are 19.250 de angajati in 310 centre care manipuleaza in toata lumea 46.200.000 loturi de marfa cu o greutate totala de 35,5 milioane de tone.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri