Compania de farmaceutice Actavis a lansat de curand un nou medicament pe piata romaneasca, folosit in tratamentul cancerului de san in stadiu avansat.

Este vorba despre Anaromat, un medicament generic (are acelasi efect terapeutic cu medicamentul original, dar este mai ieftin), care are ca substanta activa anastrozol.

„Anaromat este prezent in portofoliul Actavis sub forma de comprimate cu concentratia de 1 mg. (...) Produsul este compensat de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) in cadrul Programului National de Oncologie, aflat pe lista C2", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de Actavis.

Potrivit acestuia, in Romania, cancerul de san este una dintre cele mai frecvente forme de cancer, cu o incidenta de 45 la suta de mii de locuitori. Peste 7.000 de femei din Romania sunt diagnosticate cu aceasta boala.

La nivelul UE, incidenta este de 1 la 900 de femei, iar mortalitatea anuala ca urmare a acestei afectiuni - de 1 la 2.600 de femei.

In prezent, portofoliul de medicamente oncologice (pentru tratamentul cancerului) al Actavis in Romania cuprinde 26 de produse.

Compania farmaceutica si-a propus sa lanseze in 2012 un numar de 20 de produse, in arii terapeutice precum oncologie, sistem cardiovascular, sistem nervos central, antiinfectionase si are in plan dezvoltarea segmentului de OTC-uri (medicamente eliberate fara reteta medicala).

Actavis (Islanda) este prezenta pe piata romaneasca prin Actavis Sales/Marketing, responsabila cu comercializarea si promovarea medicamentelor, si prin Sinda Pharma/Actavis Operations, unitatea de productie de medicamente oncologice.

In prezent, compania are peste 380 de angajati pe plan local.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Teva cumpara Actavis pentru 33,4 miliarde dolari
Setari Cookie-uri