Furnizorul de energie Electrica SA a redus saptamana trecuta livrarile catre Oltchim Ramnicu-Valcea (OLT), ca urmare a neincasarii unor datorii de peste 100 milioane euro, si someaza combinatul chimic sa achite restantele pana miercuri, in caz contrar urmand sa opreasca aprovizionarea cu energie.

"Compania Otlchim a fost somat saptamana trecuta sa plateasca datoriile la electricitate, a caror valoare depaseste 100 milioane euro. Daca Oltchim nu va plati, Electrica va sista miercuri livrarea de energie, iar joi contractul are putea fi reziliat", au declarat surse din Electrica.

Contractul de livrare a electricitatii catre Oltchim a fost semnat in 2008, pe perioada nedeterminata. Combinatul chimic a aratat luni, intr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti, ca saptamana trecuta Electrica a limitat livarile de electricitate, scrie Mediafax.

"Incepand cu 11 ianuarie, Oltchim functioneaza cu o parte din instalatii la capacitate redusa, ca urmare a neincadrarii in graficul de esalonare incheiat cu Electrica. In prezent, Oltchim negociaza cu Electrica pentru normalizarea situatiei si reluarea livrarilor de energie conform clauzelor contractuale", se arata in comunicatul Oltchim.

Cele doua companii au agreat anul trecut un grafic de esalonare a datoriilor, valoarea unie transe lunare fiind de aproape un milion de euro.
Oltchim si Electrica sunt companii detinute de stat, prin Ministerul Economiei. Combinatul chimic urmeaza sa fie privatizat in acest an.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Povestea rockerului care a reprezentat familiile Ausnit si Malaxa