TRANZACTIE: Cel mai mare grup farma din Romania preia clinicile Diagnosis

Anima, retea de clinici private detinuta de A&D Pharma, cel mai mare grup farmaceutic din Romania, a preluat controlul celor doua clinici Diagnosis din Capitala, de la actionarul principal, fondul de investitii Gemisa, precum si de la unul dintre cei minoritari.

„Anima (Anima Specialty Medical Services SRL) a preluat controlul clinicilor Diagnosis de la actionarul majoritar, fondul de investiti Gemisa, si de la unul dintre minoritarii semnificativi ai companiei - Manea Cristina”, au declarat oficialii companiei.

In urma tranzactiei, a carei valoare nu a fost facuta publica, Anima preia controlul a peste 70% din cele doua clinici Diagnosis.

„Diagnosis vine cu 30 de medici si peste 50.000 de abonati de medicina muncii, urcand portofoliul Anima la aproape 100.000 de abonati”, potrivit informatiilor oficiale.

Clinicile Diagnosis sunt amplasate in zonele Floreasca si Plevnei din Bucuresti. Anterior tranzactiei, Anima a colaborat cu cele doua unitati medicale recent preluate.

Prin aceasta preluare, Anima ajunge sa controleze o retea de 8 clinici medicale. In afara de cele doua clinici Diagnosis, reteaua Anima este compusa din sase clinici medicale in Bucuresti si un laborator de analize medicale in Chitila.

Cu privire la strategia de expansiune a retelei, oficialii companiei au declarat Wall-Stret.ro: „Anima este atenta la oportunitatile de piata in ceea ceea ce priveste preluarile. In 2012, Anima isi propune dezvoltarea segmentului de retail, cu accent pe medicina de familie”.

A&D Pharma este cel mai mare grup farmaceutic din Romania, cu activitati in distributia de medicamente (Mediplus), in retailul farmaceutic (farmaciile Sensiblu) si in marketing & sales. In vara lui 2010, A&D Pharma a intrat pe piata serviciilor medicale private, deschizand prima clinica Anima.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri