Retailerul Mega Image, parte a grupului belgian Delhaize, a deschis miercuri doua magazine, in Bucuresti si localitatea Mihailesti din Giurgiu, ajungand astfel la 108 unitati la nivel national.

Magazinul din Bucuresti este deschis pe strada Fabrica de Glucoza si are o suprafata de vanzare de 570 de metri patrati. Supermarket-ul de la Mihailesti este ceva mai mare, cu o suprafata de vanzare de 670 metri patrati, informeaza Mediafax.

Reteaua Mega Image ajunge astfel la un total de 108 magazine, sub brandurile Mega Image si Shop&Go, si se va extinde cu inca doua unitati pana la finele lunii ianuarie.

Grupul belgian Delhaize, proprietarul retelei de supermarketuri Mega Image, a preluat in luna octombrie si cele trei magazine G'market pe care compania turca Anchor Group le detinea in Bucuresti.

Delhaize a anuntat recent ca vrea sa reduca personalul cu 5.000 de posturi dupa vanzari sub estimari in trimestrul al patrulea pe pietele dezvoltate, in SUA si Belgia, din cauza deteriorarii increderii consumatorilor si concurentei agresive.

Delhaize, care genereaza aproximativ 65% din venituri in SUA, a anuntat ca va inchide 113 magazine americane cu performante nesatisfacatoare si alte 20 de unitati din Bulgaria, Serbia si Bosnia si Hertegovina.

La nivelul anului 2011, vanzarile Delhaize au crescut cu 1,3%, la 21,11 miliarde euro, de la 20,85 miliarde euro in anul anterior.

Pe pietele emergente, respectiv in Europa de Sud-Est si Asia, inclusiv Romania si Bulgaria, vanzarile grupului belgian au crescut anul trecut cu 32%, de la 1,8 miliarde euro la 2,4 miliarde euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cat "inghite" chiria lunara in Bucuresti din buzunarul romanilor