Dupa o scadere de cel piutin 20% in 2011 fata de 2010, in acest an, in cea mai fericita situatie, piata se va mentine la nivelul de anul trecut, a anuntat producatorul de materiale de constructii Baumix.

In 2012, piata renovarilor nu are perspective de crestere pana cand nu va fi relansata politica de creditari, iar in ceea ce priveste piata constructilor noi – ansambluri rezidentiale sau cladiri de birouri- aceasta depinde in foarte mare masura de politica nationala de taxe si impozite care, in acest moment, nu este atractiva pentru investitori, potrivit reprezentantilor Baumix.

Legat de evolutia preturilor pentru materialele de constructii, 2012 va fi cu siguranta un an cu materii prime si resurse mai scumpe in general ceea ce va duce la o scumpire cu minim 5% a materialelor de constructii.

“Tendinta anului 2011 a fost din pacate de promovare a produselor cu pret mic, ceea ce a dus la scaderea profitabilitatii pe intreg lantul, si va avea ca efect lucrari cu durata scurta de exploatare si la nivel calitativ mediocru. Noi speram intr-o reorientare a preferintelor consumatorului inspre produsele de calitate in detrimentul celor caracterizate doar de un pret mic, fapt care ar putea aduce efecte benefice spectaculoase in industria de profil, atat pe verticala cat si pe orizontala,” a declarat Razvan Bobe (foto), director cercetare dezvoltare Baumix.

Asadar, o revenire din punct de vedere calitativ a pietei materialelor de constructii incepand cu 2012 va atrage si o revenire a valorii pietei. In privinta volumelor, acestea nu se vor mai situa la nivelul anilor precedenti, conform reprezentatilor Baumix.

In ceea ce priveste posibila intrare pe piata a unor jucatori noi in 2012, aceasta este putin probabila, in conditiile in care suma capacitatilor de productie existente, conform declaratiilor producatorilor, depaseste necesarul actual. De asemenea, se estimeaza ca, dat fiind contextul economic si faptul ca piata materialelor de constructii a fost una dintre cele mai afectate de criza din ultimii ani, si in 2012 vom asista la falimente/preluari, potrivit reprezentantilor Baumix.

In 2012, compania se va concentra pe promovarea celor mai noi produse, lansate la sfarsitul anului 2011,

Baumix este unul dintre cei mai importanti producatori de materiale de constructii, unicul producator din Romania si Europa de tencuiala decorativa in stare uscata, colorata in masa, prezent pe piata din Romania inca din 2003. Compania are la ora actuala sase linii de productie la Ploiesti cu o capacitate de productie de 35.000 tone lunar.

Pe acelasi segment, Baumix concureaza cu alti mari jucatori precum AdePlast, Soceram sau Baumit

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri