Compania OMV Petrom (SNP), controlata de grupul austriac OMV, a suplimentat importurile de gaze pentru a acoperi cererea in crestere determinata de temperaturile scazute, la cateva zile dupa ce Romgaz Medias a luat o masura similara.
"OMV Petrom a decis sa contribuie la securitatea aprovizionarii in aceste conditii grele, suplimentand importurile prin Isaccea (judetul Tulcea - n.r.) cu o cantitate mai mare de 20% din deficitul estimat de autoritati pentru zilele urmatoare, desi avea toate vanzarile de gaz acoperite cu achizitiile si productia interna corespunzatoare", potrivit datelor companiei transmise agentiei Mediafax.

Romgaz a suplimentat importurile de gaze sambata.

OMV Petrom arata ca a luat o serie de masuri pentru asigurarea alimentarii cu gaze, precum limitarea consumului propriu si inmagazinarea unei cantitati de gaze de patru ori mai mare comparativ cu obligatiile.

"Petrom si-a depasit de peste patru ori obligatiile legale in privinta inmagazinarii de gaze, conform planului de actiuni pentru situatii de urgenta aferent perioadei 2011-2012. Astfel, Petrom trebuia sa stocheze 156 milioane metri cubi de gaz natural, insa a reusit sa inmagazineze aproape 704 milioane metri cubi, din care 595 milioane reprezinta productia interna si 109 milioane metri cubi din import", potrivit companiei.

Romgaz si OMV Petrom sunt cei mai mari producatori de gaze din tara. Romania importa gaze din Rusia, cele mai mari cntitati, si din Ungaria, prin gazoductul Arad-Szeged.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri