Prima femeie la conducerea unui producator de ciment

Producatorul de ciment Lafarge Romania are, de la 1 ianuarie, un nou director general, Sonia Artinian, fost primvicepresedinte la departamentul dezvoltare organizationala al grupului francez Lafarge, din care face parte compania.

Sonia Artinian a preluat functia de la Philippe Questiaux, aflat la conducerea Lafarge in Romania in ultimii zece ani.

Noul CEO va raspunde de toate activitatile Lafarge din Romania - ciment si agregate si betoane.

Ea este prima femeie care ajunge la conducerea unei companii din industria cimentului, dupa ce pana acum cei trei gigantic prezenti pe piata de profil - Heidel­bergCe­ment (Germania), Lafarge (Fran­ta) si Holcim (Elvetia) - au mizat exclusiv pe manageri barbati.

In cazul Holcim Romania, Markus Wirth a fost inlocuit recent de catre Daniel Bach, iar Mihai Rohan i-a predat stafeta la conducerea HeidelbergCement lui Flo­rian Aldea.

De profesie inginer in stiintele biologice, Artinian lucreaza in cadrul Lafarge din anul 2008, cand a ocupat pozitia de prim vicepresedinte in departamentul dezvoltare organizationala si a coordonat Universitatea Lafarge. Anterior ea a fost vicepresedinte la firma de consultanta Capgemini Consulting.

Lafarge are in Romania 40 de site-uri industriale si 1.000 de angajati, concurand cu HeidelbergCement (Germania) si Holcim (Elvetia).

La nivel international Lafarge are 76.000 de angajati si activitati in 78 de state.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri