GDF Suez intra pe piata energiei verzi prin achizitia unui proiect eolian de la BelRom

Furnizorul de electricitate si gaze naturale GDF Suez Energy a decis sa demareze constructia primului sau parc eolian din Romania, proiect recent cumparat de la dezvoltatorul imobiliar BelRom.

„Prin achizitionarea acestui proiect, GDF SUEZ Energy Romania a finalizat o noua etapa privind dezvoltarea sa in Romania. Constructia acestui prim parc eolian exprima increderea noastra in potentialul Romaniei in sectorul energiilor regenerabile si va consolida pozitia noastra pe piata energiei", a declarat Eric Stab, presedintele executiv al GDF Suez Energy Romania.

Primul parc eolian al companiei franceze de utilitati, situat in comuna Gemenele, din judetul Braila, va avea o capacitate instalata de 48 MW, echivalentul unui consum anual a circa 50.000 de gospodarii. In cadrul sau, vor fi instalate 21 de turbine Siemens a cate 2,3 MW fiecare.

Parcul ar putea sa inceapa sa produca energie inainte de finalul lui 2012, avand in vedere ca proiectul are toate permisele si autorizatiile necesare, inclusiv contractul tehnic de racordare la reteaua nationala de distributie, potrivit unui comunicat de presa emis de companie.

Actionarii BelRom au anuntat, in decembrie anul trecut, ca doresc sa se extinda si in domeniul energiei eoliene, dupa ce au cumparat circa 500 de hectare de teren.

„Vom anunta mai multe despre investitiile in energie eoliana peste o saptamana. Eu si Kris (Carton - n.r.) suntem actionari in aceasta afaceri si vrem sa dezvoltam parcuri cu o capacitate totala de 150 MW”, a mai spus la vremea respectiva Steven Vas Den Bossche, unul dintre actionarii BelRom.

GDF Suez Energy a precizat ca proiectul a fost achizitionate de la BelRom, fara sa ofere informatii asupra valorii tranzactiei.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri