Sefa Petrom: Oamenii de afaceri trebuie sa se orienteze si spre antreprenoriatul social

Oamenii de afaceri ar trebui sa isi concentreze actiunile din perioada urmatoare pe antreprenoriatul social, nu numai pe businessurile de care se ocupa, sustine Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom.

„Vor fi doua directii - businessul nostru (...), insa nu este suficient, trebuie sa gasim si acele proiecte nu neaparat majore, mici, dar care pot face diferenta pentru anumite comunitati", a declarat Mariana Gheorghe (foto), intr-o interventie la TVR Info de la un eveniment al Romanian Business Leaders Summit (RBLS).

Sefa OMV Petrom a explicat ca astfel de proiecte pot imbunatati mediul de afaceri local, astfel incat tinerii sa nu mai plece din Romania.

Antreprenoriatul social este un mod de a face afaceri privind dincolo de profit si avand drept obiectiv rezolvarea unor probleme de ordin social/problemele unei societati.

Evenimentul RBLS, desfasurat pe 2 si 3 februarie, la Bucuresti, reuneste aproximativ 200 de lideri din mediul de afaceri romanesc care vor discuta despre educatie, buna guvernanta si statul modern, cultura antreprenoriala, coagularea comunitatii, strategia de tara si dezvoltarea capitalului autohton.

„Ce a fost mai important este prezenta noii generatii la aceste discutii", a remarcat sefa Petrom.

Mariana Gheorghe a mai spus ca anul 2012 este unul plin de provocari si ca in urma discutiilor din cadrul summit-ului se va contura un „to do list" (lista de sarcini) pentru guvern.

OMV Petrom este cea mai mare companie din Romania.

Sursa foto: Agerpres.

Citeste mai multe despre antreprenoriatul social:

Antreprenoriat social: Cum sa incepi o afacere (aproape) fara bani


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri