Retailerul german Lidl are in plan extinderea retelei de magazine la 200 de unitati in total, pana la finele anului.
“Incercam sa mergem spre 200 pana la sfarsitul lui 2012, dar depinde de foarte multi factori”, declarat Alin Trnobranschy, director de vanzatori pentru zona de sud (Bucuresti-Muntenia) in cadrul Lidl.

El a adaugat ca in Bucuresti urmeaza sa fie deschise cel putin inca doua magazine.

Potrivit acestuia, investitia medie pentru un magazin nou se cifreaza 1 milion de euro, excluzand pretul terenului pe care se afla amplasat.

Lidl va deschide saptamana viitoare, luni, cel mai mare magazin al sau din Bucuresti, in zona Rahova-Ferentari, pe strada Doina.

Este vorba despre un magazin cu o suprafata de 1.280 de metri patrati, cel de-al 8-lea din Bucuresti si al 134-lea din cadrul retelei la nivel national. Magazinele deschise pana acum in Capitala au intre 900 si putin peste 1.000 de metri patrati.

Unitatea care se va deschide pe 6 februarie are la vanzare circa 1.300 de produse alimentare si peste 2.000 nealimentare.

“Avem 80% articole marca proprie, din care 30% sunt produse facute special pentru estul Europei, pentru Romania”, a spus Trnobranschy.

Oficialul Lidl a precizat ca un magazin Lidl inregistreaza chiar si 6.000 de clienti pe zi. In zilele cu promotii – lunea si joia – numarul clientilor creste cu 30%, potrivit directorului de vanzari.

"Suntem total multumiti de vanzarile de pana acum in Romania", a subliniat reprezentantul Lidl.

Lidl va extinde si reteaua de centre logistice

In prezent, Lidl Romania are peste 2.000 de angajati, atat in magazine, cat si in cele doua centre logistice, dar si in sediul administrativ.
Retailerul are in plan deschiderea unui de-al treilea centru logistic, in zona Clujului, pana la finele lui 2012. Lidl are acum doua centre logistice, la Ploiesti si Bucuresti, ambele “mostenite” de la Plus Discount.

Trnobranschy a apreciat ca daca reteaua Lidl va ajunge la 200 de magazine, compania ar putea avea nevoie de mai mult de trei centre logistice.

Retailerul a intrat pe piata romaneasca prin preluarea, la inceputul lui 2010, a retelei de 107 magazine de tip discount Plus Discount, detinuta de grupul german Tengelmann.

La inceputul lunii octombrie 2011, dupa un proces de remodelare si rebranduire, Lidl a redeschis toate magazinele foste Plus Discount, plus alte 11 noi.

Lidl este parte a grupului Lidl & Schwarz (Germania), care opereaza in Romania si reteaua de hipermarketuri de discount Kaufland.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri