Pe segmentul productiei de farmaceutice in Romania, vanzarile au avansat cu 5,4%, de la 29,5 milioane de euro la 31 milioane de euro.

In lei, vanzarile acestei divizii au crescut cu 6,3%, la 131,8 milioane de lei, in pofida reducerilor de preturi introduse in aprilie si a continuarii intarzierii platilor catre farmacii de catre Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, se arata in raportul financiar al grupului.

Pe partea de distributie si retail, vanzarile Gedeon Richter in Romania au coborat cu 8,3%, de la 119,8 milioane de euro la 109,9 milioane de euro. Calculate in lei, vanzarile au scazut cu 7,5%, la 466 milioane de lei in intervalul analizat. Operatiunile din Romania au generat anul trecut 82% din vanzarile grupului ungar pe distributie si retail.

Citeste si:

La nivel de grup, vanzarile au urcat cu 10,7%, la 1,1 miliarde de euro, sustinute de imbunatatirea rezultatelor in Europa de Vest, Rusia si alte state din Comunitatea Statelor Independente. Profitul net a cobort cu 25%, la 176 milioane de euro, ca urmare a majorarii costurilor de finantare.

Grupul ungar detine in Romania o fabrica de medicamente in Targu-Mures, Gedeon Richter Romania, 117 farmacii, Gedeon Richter Farmacia, si distribuitorul Pharmafarm.