Grupul francez Danone a redus obiectivele privind vanzarile si marja de profit pentru acest an, din cauza conditiilor dificile din zona euro si din sudul Europei, dupa ce a reusit sa se incadreze in estimari in 2011, cu vanzari de 19,3 miliarde euro si profit net de 1,75 miliarde euro.

Vanzarile companiei au crescut anul trecut cu 7,8%, iar profitul net a urcat cu 6,7%, potrivit unui comunicat transmis miercuri, relateaza Mediafax.

Cel mai mare producator de iaurturi la nivel mondial anticipeaza o crestere de 5-7% a vanzarilor in acest an si marja de profit in stagnare, dupa o crestere de 0,2 puncte procentuale in 2011.

Dintre gigantii industriei alimentare, Danone este unul dintre cei mai expusi la criza datoriilor de stat din zona euro, deruland aproximativ 40% din afaceri in regiune.

Grupul mizeaza in acest an pe pietele emergente pentru crestere, dupa ce afacerile din aceste tari au generat anul trecut peste jumatate din vanzarile Danone, transmite Reuters.

Danone Romania a avut in anul 2010 o cifra de afaceri de 476 milioane lei, in crestere cu circa 10% fata de valoarea de 435 milioane lei din 2009, a anuntat anterior filiala locala a grupului francez.

Danone are o cota de piata de 58% in Romania pe segmentul produselor lactate proaspete, 69% pe segmentul de iaurturi si 72% pe cel al iaurturilor cu fructe, conform datelor companiei.

Circa 90% din produsele Danone comercializate pe piata romaneasca sunt fabricate in unitatea de productie din Bucuresti.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
IT Genetics, cifra de afaceri de peste 5 milioane de euro in 2018