Vremea geroasa si ninsorile abundente din ultimele zile au paralizat complet sectorul constructiilor, dand peste cap intreaga activitate in toate domeniile cheie, a declarat, pentru wall-street.ro, Ileana Nicolae (foto), directorul general Sika Romania.
Conditiile atmosferice au dat peste cap traficul in toata tara, influentand negativ activitatea economica din toate domeniile.

“Temperaturile extrem de scazute au redus la minimum ritmul constructiilor, nu doar activitatea in sine in acest domeniu fiind blocata, ci si sectorul transporturilor, ceea ce nu ne-a permis efectuarea livrarilor catre clienti”, sustine directorul general Sika Romania, filiala locala a unuia din cei mai importanti producatori de materiale chimice pentru constructii.

In ceea ce priveste evolutia pozitiva a PIB Romaniei, dar si a scaderii pietei locale de profil cu cinci procente in 2011 filiala locala a grupului Sika, una din cele mai importante companii specializate in productia de materiale chimice pentru constructii, a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri cu 17%, la 18 milioane de euro, de la 15,4 milioane de euro in 2010.

“Strategia de vanzari si politica de selectionare a clientilor, concentrarea pe proiectele relevante, cat si asigurarea consultantei in santier si suportul tehnic pe intreaga durata a proiectelor, respectiv creare de retete personalizate pentru producatorii de betoane, adaptate la cimenturile specifice, au avut un impact pozitiv”, a declarat Ileana Nicolae.

Produsul intern brut (PIB) al Romaniei a crescut anul trecut cu 2,5%, in serie bruta, comparativ cu anul 2010, dar T4 a consemnat o contractie, de 0,2% in serie ajustata sezonier, potrivit datelor publicate de INS.

In ceea ce priveste diferentele intre T4 si T3 din punctul de vedere al business-ului, directorul general Sika Romania, sustine ca s-a simtit o scadere a acestuia: “Avand in vedere lunile de iarna si reducerea ritmului in constructii din punctul nostru de vedere scaderea este fireasca si tine de sezonalitatea business-ului”.

Revenirea economica ar putea fi data de o serie de factori cheie, este de parere Ileana Nicolae.

“Masuri clare pentru favorizarea agentilor economici activi in domeniile principale cu ponderi relevante in PIB, reducerea fiscalitatii si imbunatatirea colectarii, reducerea birocratiei, incurajarea investitiilor straine, intensificarea procesului de absorbtie de fonduri europen si, nu in ultimul rand, o mai buna stabilitate legislativa si a structurilor politice”, sustine managerul roman.

In cei 10 ani de prezenta pe piata locala Sika Romania a participat la dezvoltarea unora dintre cele mai mari proiecte pe plan autohton, precum: Aeroportului Henri Coanda-Otopeni, Autostrada Transilvania, Autostrada Soarelui – A2, statia de epurare Glina, Stadionul National, Cluj Arena, Parcul Eolian Fantanele si Biblioteca Nationala.

Pe plan local, compania numara 51 angajati, urmand ca in acest an, pe fondul dezvoltarii afacerii,sa creeze noi locuri de munca.

Sika AG, cu sediul in Baar, este o companie elvetiana activa la nivel global, care deserveste piata materialelor chimice speciale pentru constructii si industrie. Grupul este unul din cei mai importanti jucatori in tehnologii de procesare utilizate in domeniul sigilarilor, lipirilor, hidroizolatiilor, ancorarilor, aditivilor pentru betoane si pentru mortare, protectiilor anticorozive, pardoselilor, acoperisurilor si fatadelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri