Cifra de afaceri a producatorului de aluminiu Alro Slatina (ALR) a crescut cu 23,6% anul trecut, la 2,2 miliarde lei (528 milioane euro), iar profitul a urcat cu 43,9%.
Castigul obtinut in 2011 a fost de 230,05 milioane lei (54,2 milioane de euro), fata de 159,78 milioane lei in anul precedent.
Afacerile raportate pentru anul 2010 au fost de 1,81 miliarde de lei, informeaza Mediafax.

Veniturile totale au crescut anul trecut cu 22,4%, de la 2,19 miliarde de lei la 2,68 miliarde de lei.

In acelasi timp, cheltuielile totale au avansat cu 20,1%, de la 1,99 miliarde de lei la 2,4 miliarde de lei, reiese din rezultatele preliminare transmise miercuri Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Producatorul de aluminiu, cel mai mare consumator de electricitate din Romania, este afectat de reducerea livrarilor de energie de la Hidroelectrica, intrucat productia furnizorului de electricitate a scazut din cauza secetei.

La sfarsitul lunii septembrie a anului trecut, Hidroelectrica a activat clauza de forta majora, din cauza secetei care a dus la scaderea masiva a productiei. Prin activarea situatiei de forta majora, Hidroelectrica a notificat toti clientii ca va reduce livrarile de electricitate. Compania este presata de FMI sa-si renegocieze contractele bilaterale in vederea cresterii profitabilitatii.

La finalul lunii decembrie, Alro avea de platit datorii cu scadenta sub un an de 237 milioane lei, cu 10,2% mai mult decat in 2010, cand acestea insumau 215 milioane lei.

Grupul Vimetco, inregistrat in Olanda si controlat de omul de afaceri rus Vitali Masitki, detine impreuna cu o firma din grup, Conef, 87,96% din actiunile Alro, iar 10,03% din actiuni sunt in portofoliul Fondului Proprietatea.

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile Alro a fost realizata miercuri la pretul 3,2 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea companiei este de 2,28 miliarde lei (524 milioane euro).



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri