Piata vinului de calitate a revenit pe crestere in 2011, dupa 2 ani in care a scazut, arata Oficiul National al Viei si Produselor Vitivinicole.


In ciuda faptului ca anul trecut la nivelul consumatorilor nu au fost resimtite ameliorari in ceea ce priveste bugetul alocat consumului de produse alimentare, vanzarile de vin de calitate au crescut in Romania in 2011 fata de 2010, cand erau estimate la 350 mil. euro.

Conform Oficiului National al Viei si Produselor Vitivinicole (ONVPV), numarul insemnelor de certificare pentru vinul DOC comercializate de acesta producatorilor de vin de calitate a crescut anul trecut cu 15%, comparativ cu anul 2010, ca volum fiind foarte apropiat de anul 2009 (32.765.000 insemne DOC in 2011, fata de 34.175.000 insemne DOC in 2009).

Acest trend este confirmat de producatori, care au inregistrat cresteri de vanzare ale vinurilor la sticla de 0,75 L din categoria de pret peste 12 lei la raft. Producatorii au anuntat cresteri intre 9 si 20%.

In urma recoltei bune din punct de vedere cantitativ si calitativ de anul trecut, importurile de vin vrac sunt in scadere in ultimele luni, vinul de masa produs fiind intr-o pondere mai mare din struguri autohtoni, potrivit ONVPV.

Dupa recolta extrem de redusa din anul 2010 (cca. 5 mil. HL vin, comparativ cu productia 2011 estimata la 6,5 mil. HL) s-au importat cantitati record de vin vrac din tari precum Spania si Italia. Acest vin importat a fost cupajat sau nu cu vin autohton, imbuteliat si conform legislatiei comunitare, este vandut ca vin de masa “produs in UE”.



Sursa foto: Freedigitalphotos.net
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri