Compania a inregistrat o majorare de 133% a exporturilor si o crestere de 10% a vanzarilor de vin imbuteliat pe plan local.

De asemenea s-a inregistrat o crestere de 20% a numarului de turisti la crama si o majorare de 21% a vanzarilor in reteaua magazinelor crama partenere.

Pentru 2012, producatorul din Banat a anuntat inlocuirea gamei Castle Rock (din februarie) cu noua gama „Castel Huniade”, extinderea gamei „Cocosul” (se adauga un Dry Muscat, un Pinot noir si un Sauvignon blanc baricat) si aparitia unei noi editii limitate la toamna, cu Feteasca neagra si Cabernet Sauvignon din recolta 2011.

„Conditiile in 2011 au fost mult mai bune, cu o iarna normala, primavara potrivita, cu un bun echilibru intre ploi si soare si o toamna secetoasa, care a permis culesul in conditii optime. Avem un an foarte bun calitativ, exceptional pentru unele soiuri”, a declarat Philip Cox, co-actionar si director de export la Cramele Recas.

„In conditiile in care piata interna a scazut in medie cu aproximativ 10-12% in fiecare dintre ultimii doi ani, datorita unei pozitionari corecte pe piata interna, a cresterii exporturilor si a numarului de magazine partenere, noi am inregistrat o crestere solida a cifrei de afaceri”, a declarat Ciprian Rosca, directorul comercial al companiei.

Citeste si:

In prezent, Cramele Recas comercializeaza 7 game cu vinuri proprii, cu preturi cuprinse intre 10 si 90 lei / sticla, dar este si reprezentantul in Romania pentru mai multe marci recunoscute la nivel international, cu preturi intre 16 si 350 lei / sticla: Masi, Planeta, Piccini (Italia), Robert Mondavi (SUA), Louis Latour (Franta), Thomas Hardy (Australia), Nobilo (Noua Zeelanda), Distell (Africa de Sud), Cono Sur (Chile) sau Gonzales Byass (Spania).

„Daca in anii ’90 regiunea Recas se situa pe locul 4 in randul podgoriilor din Banat, astazi grupul Cramele Recas (reprezentat de 3 companii: una care administreaza plantatia, una care proceseaza strgurii si a treia care se ocupa de marketing si vanzari) este singurul reprezentant al zonei cu acoperire nationala, ocupand locul 5 intr-o piata din ce in ce mai fragmentata. Este rezultatul unor importante investitii, dar si a unei serioase selectii si colaborari cu personalul nostru”, afirma Philip Cox.

Compania Cramele Recas exploateaza in prezent aproximativ 800 de hectare vita de vie situate in judetul Timis si 20 de hectare langa Minis (Arad) si are o capacitate de productie si stocare de aproximativ 9 milioane de litri, fiind dotata cu tehnologie de ultima generatie in urma unor investitii ce totalizeaza peste 10 milioane de euro.

Producatorul banatean este unul dintre cei mai importanti exportatori de vin romanesc in tari precum Statele Unite, Marea Britanie, Japonia, Suedia, Canada, Estonia si Slovacia.