Anheuser-Busch InBev (ABInBev), SABMiller, Carlsberg, Heineken si alti producatori de bere studiaza oportunitatea unei oferte catre fondul CVC Capital Partners pentru preluarea StarBev, potrivit informatiilor aparute in presa internationala.

StarBev detine in Romania compania Bergenbier SA, SABMiller controleaza Ursus, iar Heineken si Carlsberg sunt de asemenea jucatori importanti pe piata locala, scrie Mediafax.

InBev a vandut in 2009, dupa fuziunea cu Anheuser-Busch, operatiunile de productie de bere din Europa Centrala si de Est catre CVC, care le-a consolidat in StarBev. Cedarea activelor a fost necesara pentru a obtine avizul Comisiei Europene la fuziunea cu Anheuser-Busch.

Tranzactia ar putea ajunge la o valoare de aproximativ 3 miliarde de dolari, scrie Wall Street Journal in editia online, preluata de Reuters.
Contactati de Reuters, reprezentantii CVC au refuzat sa comenteze informatiile.

"CVC vrea sa vanda", a spus pentru Reuters una dintre surse.

WSJ noteaza ca printre companiile care ar putea face o oferta se numara SABMiller, Carlsberg si Heineken. Companiile au afaceri importante pe piata berii din Romania, unde concureaza cu Bergenbier SA.

De asemenea, StarBev este vizata si de Molson Coors Brewing (SUA) si Asashi Breweries (Japonia), scrie ziarul american.

O alta sursa a declarat petnru Reuters ca unii potentiali ofertanti, precum SABMiller si Heineken, s-ar putea confrunta cu opozitia autoritatilor pentru concurenta daca vor incerca sa preia StarBev.

Reprezentantii producatorilor de bere nu au comentat informatiile.

Tot in industria berii, WSJ scrie ca ABInBev si Tsingtao Brewery (China) se bat alaturi de mai multe companii pentru a prelua productia de bere a holdingului chinez Kingway Brewery.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Experiente in retail: brandul de bere care propune ateliere de craft