Principalul concurent al Ikea ar putea intra in Romania. Vezi detalii

Grupul Steinhoff International Holdings, al doilea mare retailer de mobila din Europa dupa IKEA, se va dezvolta prin achizitia unor retaileri mici in Europa de Est, unde tari precum Romania si Turcia ofera oportunitati, a declarat directorul general, Markus Jooste, intr-un interviu pentru Bloomberg, citat de Mediafax.

Steinhoff planifica o oferta publica initiala pentru divizia din Europa, prin care ar putea obtine fonduri de 1,5 miliarde de euro pentru a plati datorii, in contextul planurilor de extindere in America Latina si Europa de Est, a spus Jooste. Grupul, cu sediul in Africa de Sud, este si cel mai mare producator de mobila si decoratiuni din Africa.

Listarea va avea loc la Londra, Paris sau Frankfurt si vor fi necesare 12-18 luni pentru a intruni conditiile legale. Steinhoff a cumparat anul trecut Conforama de la compania franceza PPR pentru 1,2 miliarde de euro, devenind astfel al doilea mare retailer de mobila din Europa, iar achizitia a crescut indatorarea grupului.

Steinhoff priveste la achizitii in America de Sud si Europa de Est, tintele de preluare in Europa de Vest fiind tot mai putine in contextul crizei datoriilor.

Achizitia Conforama inseamna ca in Europa de Vest "nu a mai ramas nimic de dimensiuni semnificative de cumparat", a adaugat Jooste.

Divizia pentru Africa a grupului va decide momentul intrarii pe piata din America Latina, a spus el, fara sa clarifice de domenii de business vor fi vizate.

Grupul suedez IKEA detine in Romania un magazin, situat in nordul Bucurestiului, inaugurat in 2007.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri