"In partea a doua a anului investitiile din rafinarie vor intra in productie si vom procesa 4,6 milioane tone de titei, fata de 3,8 milioane tone in 2011", a declarat presedintele The Rompetrol Group Corporate Center, Marius Ghica, scrie Mediafax.

El a adaugat ca in 2011 grupul a comercializat pe piata romaneasca 1,4 milioane tone de produse petroliere, diferenta fiind vanduta pe pietele regionale.

In 2011, consumul de benzina in Romania a scazut cu 9%, iar cererea de motorina a urcat cu 7%.

Programul de crestere a capacitatii de prelucrare a rafinariei Petromidia a fost initiat in 2007 si se ridica la o valoare totala estimata de 367 milioane dolari, termenul de finalizare fiind prima parte a acestui an.

Grupul va continua sa reduca semnificativ cheltuielile din toate sectoarele de activitate, pentru a ajunge la sfarsitul anului in curs la un profit "zero".

Citeste si:

"Tintim la profit zero, daca lucrurile merg conform prognozelor noastre. In plus, vom derula reduceri semnificative de cheltuieli in toate zonele de activitate", a adaugat Ghica.

Grupul intentioneaza sa isi majoreze cota de piata pe partea de comercializare a carburantilor in toate zonele in care este prezent si estimeaza ca piata de carburanti va scadea.

"Preturile la pompa in Romania sunt deja alinitate la cele internationale, nu este niciun dubiu aici si nici nu poate fi altfel. Preturile vor urmari ce se intampla pe pietele internationale. Este posibila scaderea in continuare a cererii, pe fondul cresterii preturilor", a spus Ghica.

Grupul Rompetrol este controlat de compania kazaha de stat KazMunaiGaz.