Decizia a fost adoptata joi de catre administratori, se arata intr-un raport al companiei transmis Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Astfel, contractele de munca ale celor 713 de salariati vor fi suspendate pentru perioada 5-31 martie. Pe durata suspendarii contractelelor individuale de munca, salariatii primesc 80% din salariul de baza.

Salariatii vizati fac parte atat din randul celor care isi desfasoara activitatea la Ramnicu-Valcea, cat si al celor care lucreaza la divizia petrochimica din comuna Bradu, judetul Arges.

Compania Oltchim este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, care detine 54,8% din capital.

Citeste si:

Combinatul chimic a consemnat pierderi de 90,3 milioane lei (21 milioane euro) in ultimul trimestru din 2011, astfel ca a incheiat anul cu un rezultat negativ de 270 milioane lei (63,7 milioane euro), cu 20,9% peste nivelul din 2010.

Titlurile Oltchim (OLT) au scazut cu 3,25% in sesiunea de joi, la 1,4 lei, dupa ce in precedentele doua sedinte speculatorii au ridicat cotatia cu 32%. La aceasta cotatie, capitalizarea companiei este de 436,22 milioane lei (100,2 milioane euro).

Cresterile au fost sustinute in zilele precedente de unele informatii aparute in presa conform carora Ministerul Economiei va face public in luna martie anuntul de privatizare al combinatului. Guvernul s-a angajat fata de FMI sa finalizeze privatizarea Oltchim pana la sfarsitul lunii aprilie.

Asteptarile pentru privatizarea combinatului au alimentat si anul trecut cresteri accelerate ale actiunilor Oltchim, care ulterior au fost urmate de corectii importante.