"Nu nu suntem multumiti de maniera in care s-a raspuns in privinta contractelor de deszapezire. (...) Cercetarea capacitatii acelor companii care au contracte publice pentru deszapezire tine de un demers mai larg, si noi spunem ca este nevoie de certificarea unor companii pe anumite componente, pe anumite tipuri de activitati”, a declarat presedintele ARACO, Laurentiu Plosceanu.

El a afirmat ca sectorul de constructii nu a inregistrat pierderi din cauza conditiilor meteo nefavorabile din luna februarie, luna in care activitatea se poate reduce la un minim operational.

"De regula exista o sezonalitate a sectorului, deci din perspectiva aceasta nu cred ca se pune problema unei amplificari a pierderii activitatii din constructii. Cu siguranta sunt santiere unde activitatile au fost oprite sau suspendate, temporar, dar lucrurile cred ca se pot recupera printr-un program adaptat in perioada martie - aprilie", a spus reprezentantul ARACO.

Citeste si:

Caderile de zapada si viscolul au afectat masiv traficul, la finele lunii ianuarie si in februarie, zeci de drumuri fiind inchise sau restrictionate pentru mai multe zile, iar sute de trenuri au fost anulate.

Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Alexandru Nazare, a anuntat la jumatatea lunii februarie ca a solicitat Corpului de Control al ministerului sa verifice modul in care s-au derulat in 2008 licitatiile pentru acordurile cadru de intretinere multianuala a drumurilor si autostrazilor.

La randul sau, presedintele Traian Basescu afirmase anterior ca Romania nu are dotarea pentru a face fata la exigentele populatiei in astfel de conditii meteo, iar in acest domeniu fie trebuie sa fie facute contracte la nivelul statului, fie trebuie gasite alte formule comerciale de cooperare cu firmele care dispun de utilajele necesare.