“Cand am infiintat firma, in urma cu 5 ani, nimeni nu avea incredere in finantarea prin fonduri europene. Ulterior, in timp, pe masura ce au aparut s-au finantat primele proiecte, lucrurile au inceput sa se schimbe si apoi au urmat ani spectaculosi. An de an am crescut cu 150%”, afirma Luca.

Peste 90% din clientii companiei vin din mediul privat. “Fiecare client ne-a adus cel putin inca un client nou”, mai spune Luca. Cheia succesului a fost si faptul ca fima a acceptat sa lucreze doar pe proiecte care au o sansa sa obtina finantarea. “Trecem fiecare proiect printr-un filtru initial, chiar daca nu luam comisionul, astfel incat sa putem lucra doar cu proiectele care au sanse”, declara Madalina Luca.

"Astfel am crescut cu 150% pe an si suntem la al cincilea sediu. Acum 5 ani erau in companie doar cei trei parteneri si un angajat, care ulterior a devenit partener. Acum sunt circa 20 de persoane in companie", mai spune consultantul.

Principala problema in domeniul fondurilor europene in 2011 a fost, potrivit Madalinei Luca faptul ca a fost o perioada “amortita”.

Citeste si:

“Raspunsurile au venit foarte tarziu. Daca in mod normal raspunsurile veneau in circa 6 luni, acum avem dosare depuse in primavara lui 2011 pentru care inca nu am primit raspuns”, povesteste Madalina Luca.

“Birocratia excesiva din domeniu are la baza o preventie a fraudei. Am ajuns sa suflam si in iaurt. S-au inventat o serie de documente, care nu apar oficial ca fiind necesare, dar a caror cerere s-a impamantenit. Spre exemplu se cere certificatul costatator al firmei, daca unul din actionari este o persoana juridica se cere acelasi lucru si de la aceea companie, ceea ce de multe ori poate fi dificil de obtinut fiind companii multinationale", declara consultantul.

Legat de cererea de finantari europene, Luca spune ca inceputul de an este efervescent. “Multi au inteles ca acesta este ultimul tren. Din nefericire, multi lasa pe ultima suta de metri”, incheie Madalina Luca.