Imprumutul a fost acordat de Black Sea Trade and Development Bank pentru o perioada de sapte ani. Acesta este cel mai mare imprumut acordat de finantator unei companii din Romania, in cei 13 ani de existenta.

In noiembrie 2011, Olympus a inaugurat cea mai avansata tehnologic fabrica de lactate din Romania, in urma unei investitii initiale de 55 de milioane de euro din fonduri proprii.

Imprumutul, acordat pe o perioada de sapte ani, va permite Olympus Romania sa creasca substantial eficienta si competitivitatea companiei, prin cresterea capacitatii de export pe pietele internationale.

Olympus Romania a afisat in 2010 afaceri de 20 mil. euro si un profit de aproximativ 48.000 euro. In 2011 afacerile companiei au urcat pana la aproape 23 milioane euro.

Citeste si:

Cu cinci unitati de productie in Grecia, Bulgaria si Romania, Olympus este prezent pe plan local din 1999, printr-o fabrica de procesare a laptelui in Baraolt Covasna. In urma investitiei de la Halchiu (Brasov), unitatea din Baraolt a fost inchisa, iar angajatii au fost transferati in noua fabrica.

Potrivit oficialilor Olympus, Romania reprezinta 25% din capacitatea totala de productie a companiei.

Grupul de companii, detinut de o familie aflata la a treia generatie in producerea lactatelor, are sediul in Trikala, Grecia, si isi desfasoara activitatea in 34 de tari.