Conduce activitatea de pe plan local a grupului taiwanez Benq, una din cele mai importante companii specializate in productia de aparatura IT&C din lume. Intr-un interviu acordat wall-street.ro, Dragos Salamac, seful Benq Romania, vorbeste despre cum sa gestionezi de acasa o afacere de aproximativ opt milioane de euro.
Dragos Salamac (foto), team leader pentru Benq in Romania, are un program normal de lucru, desi lucreaza de acasa din 2010, de cand echipa locala a companiei taiwaneze a renuntat sa mai aiba un sediu.

Si tocmai pentru ca lucreaza de acasa, in fiecare zi salveaza in jur de ora, o ora si jumatate, cat timp i-ar lua sa mearga si sa se intoarca de la birou.

“Este putin diferit. Exista avantaje si dezavantaje, insa, din punctul meu de vedere este mai practic in acest fel. Timpul in plus il folosesc mult mai eficient pentru business in loc sa il petrec blocat prin trafic”, explica Salamac.

Isi incepe ziua cu sport si un espresso tare

In cursul saptamanii, managerul se trezeste in jur de 7 dimineata si face sport aproximativ 45 minute.

Dupa aceea incepe sa lucreze raspunzand la e-mailurile urgente, dar nu inainte de a savura “ un espresso tare”, dupa cum spune acesta.

Nu trece o zi fara sa faca o trecere in revista a publicatiilor de business. “Citesc doar presa electronica. Prefer publicatiile de business si de IT&C ca Wall-Street.ro, ZF.ro, DailyBusiness.ro sau Business24.ro".

Totodata, managerul are zilnic in jur de 2-3 intalniri. Iar atunci cand nu poate face fata, ori distanta este o problema, Salamac foloseste din plin facilitatile internetului.

“Consider ca intr-o perioada de "criza" este mai important sa actionam decat sa discutam. Desigur, intalnirile au utilitatea si rolul lor, dar prefer sa folosesc cat se poate de mult telefonul, emailul si Skype-ul pentru o comunicare rapida”, sustine Dragos Salamac.

Videoconferintele nu ii ocupa foarte mult timp, iar saptamanal organizeaza intalniri cu echipa Benq din Romania.

„Tinand cont ca in Romania suntem o echipa mica, timpul trebuie sa fie foarte bine gestionat, si pentru ca imi doresc sa am si viata personala cred ca este important sa fim eficienti in modul in care comunicam, cum lucram cu partenerii", explica el.

Birourile Benq pentru zona Europei Centrale si de Est (CEE) sunt la Viena, iar Dragos Salamac spune ca deplasarile catre capitala Austriei sunt in general singurele calatorii de business pe care le are.

“Am intalniri trimestriale in biroul Benq pentru Europa Centrala si de Est. In plus fata de aceste calatorii externe mai sunt actiunile pe care le organizam cu parteneri si clienti”, povesteste managerul.

Cum isi petrece timpul liber

Cand nu lucreaza, Salamac prefera sa se plimbe sau sa cante la chitara ori pian.

“Daca nu fac miscare, ma relaxez la pian sau chitara sau chiar «facand» muzica pe calculator. Muzica pe care o canti tu, nu cea pe care o asculti facuta de altii, este o foarte buna metoda de recreere, dar si de antrenament al mintii. Este o solutie de relaxare activa a creierului care imi aduce si satisfactii auditive”, explica oficialul Benq.

Si pentru ca “Dragostea trece prin stomac”, dupa cum bine spune o vorba veche de la noi, cand vine vorba de mancare, seful BenQ nu se dezice la regula. Acesta prefera mancarea gatita in casa, de sotie, insa cand nu este acasa prefera restaurantele cu specific romanesc.

“Cel mai mult imi place mancarea facuta de sotia mea, deci prefer sa mananc acasa, dar cand am intalniri merg la restaurant. Le prefer pe cele cu specific romanesc sau italienesc precum Jaristea Bistro, Tratoria il Calcio si Tratoria Verdi. Imi place si bucataria ungureasca, dar in Bucuresti inca nu am gasit un restaurant cu acest specific care sa imi placa”, afirma Salamac.

In ceea ce priveste retelele de socializare, managerul roman sustine ca nu este un fan al acestora, dar ca sunt o solutie buna pentru a mentine legatura cu prietenii de la distanta.

“Mi-am facut cont de Facebook pentru actiunile pe care le facem pentru Benq Romania, insa nu sunt un fan al acestei retele de socializare. Cred ca este buna pentru a (men)tine legatura cu prietenii aflati la distanta, dar eu prefer sa ma intalnesc fata in fata”, afirma el.

Vanzarile BenQ Romania, reprezentanta producatorului taiwanez de echipamente IT, au crescut in 2011 la circa 8 milioane de euro, estimare sub nivelul preconizat la inceputul anului trecut, de 9 milioane de euro.

Mai mult, producatorul asiatic de electronice a incheiat anul 2011 cu o crestere de 35% a vanzarilor de proiectoare pe piata din Romania fata de 2010, plasand compania pe prima pozitie in piata de profil din Romania.

O ZI DIN VIATA UNUI MANAGER este un produs editorial exclusiv care prezinta saptamanal viata de business a celor mai puternici manageri din Romania.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri