Majoritatea copiilor (56,8%) primesc bani in fiecare saptamana. Pe de alta parte, peste jumatate dintre respondenti au spus ca primesc de la parinti cel mult 50 de lei pe luna ca bani de buzunar. In acelasi timp, mai mult jumatate dintre participantii la studiu ca au primit mai putini bani din cauza crizei economice.

Copiii obisnuiesc saisi cheltuiasca banii pe care ii primesc de la parinti fie iesind in oras cu alti copii (27,1%), fie cumparandu-si gadgeturi, dispozitive IT, softuri sau electronice (8,8%), fie pe altceva (30,4%). In jur de 33,3% dintre ei ii economisesc.

La studiul online realizat in perioada 6-8 martie au participat 1.358 de respondenti, cea mai mare parte a lor provenind din Bucuresti si din judetele Cluj, Iasi, Prahova si Constanta.

Citeste si:

Kruk International a lansat „Bani de buzunar”, un program educational care se adreseaza elevilor de liceu din clasa a IX-a din 14 orase din Romania: Arad, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Suceava, Targu Mures si Timisoara.

Proiectul se desfasoara in doua etape: prima in lunile martie-aprilie, iar cea de-a doua in iunie-iulie.