„Aceste echipamente sunt destinate noilor echipe de interventie infiintate in judetele mentionate, precum si inlocuirii echipamentelor uzate. In total, peste 100 de echipaje de prim-ajutor de pe ambulantele SMURD vor fi dotate cu aceste echipamente de protectie pentru a interveni in siguranta in situatii de urgenta", potrivit unui comunicat de presa al companiei.

Sprijinul companiei de utilitati pentru SMURD ajunge la suma de 380.000 de euro. Fondurile au fost investite in finantarea unor proiecte precum dotarea bazei aeriene SMURD, organizarea de cursuri de formare pentru salvatori, achizitionarea de echipamente.

SMURD (Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare, initial SMUR) a fost infiintat in 1990, de medicul Raed Arafat. SMURD este un serviciu public fara personalitate juridica, in cadrul caruia lucreaza trei categorii de angajati, respectiv: personal medical - angajati ai spitalelor pentru echipajele de terapie intensiva mobila si salvare aeriana, pompieri - angajati ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si piloti - angajati ai Unitatii Speciale de Aviatie din cadrul Ministerul Administratiei si Internelor.

Citeste si:

Grupul german de utilitati E.ON a intrat pe piata romaneasca in 2005, cand a preluat compania de distributie a energiei electrice Electrica Moldova si distribuitorul de gaze Distrigaz Nord. Operatiunile grupului pe piata romaneasca au fost integrate in 2010 in subsidiara E.ON Energie Romania, care deserveste 1,4 milioane de clienti.