"Ne-am bazat - si in 2011 - pe cei doi piloni ai activitatii noastre, comertul de cereale si oleginoase, precum si pe distributia & vanzarea de seminte certificate, ingrasaminte, pesticide. In acelasi timp, pentru a continua strategia de dezvoltare am lansat, la sfarsitul lui 2010 doua noi linii de business, comertul cu animale vii si carne si serviciile de furnizare a motorinei care sunt foarte apreciate de fermieri. Acestea doua din urma au ajuns sa reprezinte, impreuna, mai mult de 10% din cifra de afaceri", a declarat intr-un comunicat CEO-ul grupului, Robert Arsene.
Modelul de business al grupului presupune asigurarea de servicii integrate fermierilor si industriei procesatoare, relateaza Mediafax.

Prin Agricover Credit IFN, divizia dedicata creditarii fermierilor care activeaza in sectorul vegetal si zootehnic, volumul creditelor acordate in 2011 a atins valoarea de 300 milioane de lei, in crestere cu 54% fata de 2010.

Comertul cu cereale si oleaginoase reprezinta 55% din totalul cifrei de afaceri a grupului si a crescut anul trecut, in volum, cu 20%.
Distributia si vanzarea de seminte certificate, ingrasaminte, pesticide, motorina a avut in 2011 venituri cu 50% mai mari fata de 2010.
Suprafata detinuta de cei peste 3.000 de fermieri parteneri ai grupului reprezinta 19% din totalul suprafetelor arabile utilizate din Romania, conform sursei citate.

Agricover precizeaza, in comunicat, ca evolutia Agricover Bulgaria a fost in linie cu cea a grupului, iar distributia de seminte certificate, ingrasaminte si pesticide a ajuns la o valoare de aproximativ sase milioane de euro, de peste sase ori mai mare decat in anul anterior.

Citeste si:

"Preconizam ca toate liniile de business isi vor mari veniturile, cel mai rapid ritm de dezvoltare le vor avea distributia de motorina si comertul cu animale vii; de asemenea, divizia dedicata creditarii fermierilor din sectorul vegetal si zootehnie (Agricover Credit IFN) va inregistra, cu siguranta, cresteri semnificative. Planurile pentru 2012 sunt ambitioase, desi acesta va fi un an mai dificil din punct de vedere al productiei agricole. (...) Obiectivul de crestere pentru 2012 este de 29% pentru grupul Agricover", a adaugat CEO-ul grupului.

Grupul Agricover are peste 600 de angajati si este controlat de omul de afaceri de origine azera Jabbar Kanani.