Liderul sindicatului de la Mechel Campia Turzii, Ioan Pascu, a declarat ca angajatii care vor intra in somaj vor beneficia de trei salarii compensatorii, conducerea sindicatului incercand sa negocieze obtinerea unor facilitati suplimentare, scrie Mediafax.

"Am primit, miercuri, notificarea din partea actionarului majoritar rus ca un numar de 799 de angajati din cei 1.904 cati are combinatul Mechel Campia Turzii vor fi disponibilizati. Procedura a inceput acum si cel mai probabil persoanele respective vor intra in somaj incepand cu luna iunie. Angajatii vor primi trei salarii compensatorii conform contractului de munca, dar conducerea sindicatului va incerca sa obtina ceva in plus", a spus Pascu.

El a precizat ca a avertizat autoritatile locale si judetene de mai multe ori asupra situatiei grave de la Mechel Campia Turzii, nefiind luata nicio masura de preintampinare a unei disponibilizari masive a angajatilor.

Citeste si:

"Miercuri se desfasoara la Moscova o sedinta a grupului Mechel si asteptam sa vedem ce alte decizii vor fi luate. Cu cati angajati ramanem nu se va putea face mare lucru in combinatul de la Campia Turzii", a spus liderul de sindicat.
Potrivit acestuia, notificarea de disponibilizare a fost transmisa si Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca (AJOFM) si Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) Cluj.

Grupul rus Mechel a intrat pe piata romaneasca in 2002 si detine combinatele Mechel Campia Turzii (INSI), Mechel Targoviste (COS), Ductil Steel Otelu Rosu, Ductil Steel Buzau, Laminorul Braila si Mechel Reparatii Targoviste.

Mechel are in Romania aproximativ 7.000 de angajati.