Firma canadiana Roman Copper Corp. a castigat, saptamana trecuta, licitatia pentru preluarea Cupru Min Abrud (cea mai mare mina de cupru din Romania) la pretul de 200,77 milioane euro, de 3,5 ori peste pretul de pornire a licitatiei, de 57,3 milioane euro.

“Suntem incantati sa participam la unul dintre cele mai prestigioase proiecte de exploatare miniera din Romania si vom aduce expertiza de top si resursele necesare astfel incat Cupru Min sa isi atinga potentialul maxim", a declarat Mike Curtis, partener BayFront, intr-un comunicat de presa.

Oficialul BayFront a mentionat totodata ca imediat dupa ce se va ajunge la un acord final cu Guvernul roman, prioritatea companiei va deveni desemnarea unei echipe de management si operatiuni capabila sa puna in valoare potentialul minei.

Intentionam cresterea numarului de locuri de munca si imbunatatirea conditiilor de munca din mina. Comunitatile locale vor beneficia si de imbunatatirea infrastructurii si de alte avantaje economice. Vom respecta cele mai bune practici internationale in toate aspectele care privesc activitatea minei. In mod special, dorim sa ajutam Cupru Min cu planul de actiuni de mediu al minei si cu solutiile tehnice pentru a transpune in realitate angajamentele noastre pentru mediul inconjurator si vom investi pentru a repara daunele existente", a precizat Curtis.

Potrivit acestuia, compania canadiana va implica o arie larga de investitori din intreaga lume pentru a finanta extinderea si modernizarea minei.

Citeste si:

„Lucram impreuna cu un grup foarte respectat de banci de investitii si suntem convinsi ca viitori nostri parteneri vor reflecta calitatea deosebit de inalta a proiectului, contribuind astfel la marirea interesului pentru Romania si al altor investitori straini", a mai spus Curtis.

BayFront, cu sediul in Canada, Toronto, este o banca de investitii specializata in finantarea companiilor private din metalurgie si minerit, energie, agricultura, tehnologie si biotehnologie. „Avem o experienta vasta in industria miniera, avand in portofoliu tranzactii in intreaga lume in valoare de miliarde de dolari", spun oficialii companiei canadiene.

BayFront a infiintat Roman Copper Corp. la sfarsitul anului 2011 pentru a participa in licitatia Cupru Min. Roman Copper Corp. si BayFront nu au nici o legatura cu dl Stephen Roman sau cu dl Frank Timis, se mai arata in comunicat.