RVA Insolvency, administratorul judiciar al retelelor de magazine Mic.ro si miniMax, detinute de omul de afaceri Dinu Patriciu si aflate in insolventa, va propune creditorilor sa admita falimentul celor doua firme, dupa ce discutiile privind vanzarea acestora au esuat.
"Vom cere intrarea in faliment a celor doua retele, pentru ca nu exista posibilitatea reorganizari acestora. Au esuat toate discutiile de preluare", a declarat Otilia Milu, co-manager partner la RVA Insolvency, noteaza Mediafax.

Ea a mentionat ca au fost discutii pentru vanzarea retelelor cu mai multe companii romanesti si straine.

Potrivit reprezentantului administratorului judiciar, singura solutie de reorganizare era vanzarea firmelor, pentru ca acestea au conturile goale, iar actionarii nu vor sa mai investeasca nimic.

"Vom denunta toate contractele si vom preda spatiile tuturor proprietarilor de magazine. La sfarsitul lunii aprilie sau inceputul lunii mai vom discuta cu creditorii propunerea de intrare in faliment, iar procedura s-ar putea declansa in 2-3 luni", a adaugat Milu.

In cazul in care creditorii refuza intrarea in faliment, acestia ar trebui sa vina ei cu un plan de reorganizare.

"Daca vin creditorii cu un plan de reorganizare, iar acesta va fi votat de AGA firmelor si apoi in adunarea creditorilor, vom merge cu planul la judecator si acesta va decide. Daca nu vin cu un plan, ceea ce e aproape sigur ca se va intampla, vom merge cu propunerea de intrare in faliment la judecatorul sindic. Oricum, pana la urma tot la faliment se va ajunge", a afirmat Milu.

Ea nu a dorit sa faca publica valoarea totala a datoriilor celor doua retele. "Suntem in curs de inventariere si de dezafectare a magazinelor", a mai spus Milu.

Potrivit datelor RVA, Mic.ro Retail are peste 1.000 de creditori, printre care firme, persoane fizice si institutii ale statului, iar numarul celor care au de recuperat bani de la miniMax Discount se apropie de 800.

La inceputul anului, firmele care detin magazinele Mic.ro si miniMax au intrat in insolventa, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererile acestora de deschidere a procedurii.

Reprezentantul companiei Mic.ro Retail a spus in fata instantei ca lantul de magazine nu dispune de lichiditati si nu poate achita datoriile fata de creditori, au declarat atunci surse judiciare.

Potrivit acelorasi surse, reprezentantul Mic.ro a spus ca datoriile firmei catre creditori se ridica la 698 de milioane de lei.

Dincolo de datoriile pe care le au la furnizori si la proprietarii spatiilor in care functioneaza, in ultimul an si jumatate lanturile de magazine detinute de Patriciu, Mic.ro si miniMax, s-au imprumutat de la mai multe banci cu peste 45 de milioane de euro.

Astfel, in septembrie 2010, BCR a acordat o facilitate de credit de 13,2 milioane de euro societatii Mercadia Holland, proprietara celor doua firme, Mic.ro Retail si miniMax Discount. Trei luni mai tarziu, Mic.ro Retail si Minimax Discount au contractat doua credite, de 9 milioane de euro si, respectiv, 10 milioane de euro de la Unicredit Tiriac Bank.

In mai 2011, Mic.ro Retail a luat de la BRD un credit de 5 milioane de euro, pentru ca in luna august a anului trecut, Mic.ro si Minimax sa garanteze cu bunurile aflate pe stoc creante de 10 milioane de euro la Raiffeisen Bank, plus dobanzi.

In luna septembrie a anului trecut, Mic.ro retail a preluat, printr-un contract de leasing semnat cu Unicredit Tiriac, 131 de masini Fiat Ducato Maxi Cabinato.

Patriciu detinea in toamna anului trecut 830 de magazine Mic.ro, dintre care 720 fixe si 110 mobile, si 58 de unitati Macro si miniMax.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri