Administratorii operatorului portuar Oil Terminal Constanta (OIL), controlat de stat, l-au revocat pe Silviu Ioan Wagner din functia de director general si l-au inlocuit cu Emil Rohat, director tehnic in cadrul companiei, conform Mediafax.

Totodata, avocatul Adrian-Catalin Bulboaca, managing partner al firmei de avocatura Bulboaca si Asociatii, a fost numit administrator provizoriu in locul lui Wagner.

Consiliul de Administratiea convocat AGA la 16 mai pentru a discuta revocarea din functia de administrator a lui Wagner si alegerea unui nou membru CA.
Compania Oil Terminal a avut anul trecut o cifra de afaceri de 115,7 milioane lei (27,3 milioane de euro), in scadere cu 12%, si un profit net de doar 360.000 de lei, de peste cinci ori sub cel din anul 2010.

Oil Terminal a anuntat si estimarile pentru cifra de afaceri pentru acest an, de 114,9 milioane lei, valoare cu putin sub cea inregistrata anul trecut.

Compania este controlata de Ministerul Economiei, care are 59,62% din actiuni. Oil Terminal este specializata servicii privind primirea, depozitarea, conditionarea si expedierea titeiului, a pacurii si a altor materii prime lichide pentru import, export si tranzit.

Titlurile Oil Terminal au incheiat sedinta bursiera de marti in scadere cu 0,72%, la 0,16,59 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea este de 96,62 milioane lei (22,11 milioane euro).


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Actionarul de 94 de ani al Oil Terminal cere noi membrii in CA