Producatorul de sisteme de aluminiu Alumil Rom Industry Bucuresti (ALU) vrea sa realizeze investitii de cinci milioane de euro si sa contracteze un credit de trei milioane de euro pentru capital de lucru, cele doua proiecte urmand sa fie finantate de banci.

Actionarii Alumil urmeaza sa discute propunerile administratorilor intr-o viitoare AGA, potrivit unui raport transmis joi Bursei.

De asemenea, compania a anuntat ca a semnat un contract de executie de lucrari cu firma Egnatia Rom, avand ca obiect realizarea unei hale industriale de productie si depozitare in cadrul proiectului de constructie a unei fabrici de prelucrare a aluminiului, pentru suma totala de 10,7 milioane lei (2,4 milioane euro), potrivit Mediafax.

Durata totala de executie este de 161 zile calendaristice de la data primirii ordinului de incepere a lucrarilor.

Cifra de afaceri a producatorului de sisteme de aluminiu a crescut cu 9% anul trecut, la 74 milioane lei (17,4 milioane euro), iar profitul a urcat cu 71%, la 3,6 milioane lei (869.000 de euro).

Compania face parte din grupul Alumil din Grecia, care controleaza 55,9% din actiuni. Presedintele Consiliului de Administratie si directorul general al companiei din Romania, Michail Sotiriou, detine 23,95% din actiuni.

Cel mai recent transfer cu actiunile Alumil s-a realizat marti la un pret de 1,1 lei. La aceasta cotatie, compania are o capitalizare de 34,37 milioane lei (7,8 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Dupa 5 ani, piata de investitii imobiliare ajunge iar la 1 MLD euro