Mustea: Mai multe institutii au atribuit contracte care incalca un drept exclusiv al Postei

Autoritati fiscale, Politia si alte institutii au incheiat contracte pentru a beneficia de servicii postale asupra carora Compania Nationala Posta Romana (CNPR) are drept exclusiv pana la 31 decembrie 2012, a declarat, joi, ministrul Comunicatiilor, Razvan Mustea, intr-o conferinta de presa.

"Este vorba de directii ale administratiei fiscale, de inspectorate ale Politiei si alte institutii ale statului. Vreau sa dau un semnal si sa ridic aceasta problema. Ministerul Comunicatiilor nu are atributii de control, nu suntem ANRMAP, ar fi un conflict de interese pentru ca suntem actionari la Posta. Cel mai important actor in aceasta ecuatie este ANCOM si, in acest sens, l-am rugat pe presedintele ANCOM, institutie care are atributii in acest sens, sa acorde o mare atentie acestui aspect", a spus Mustea.

El a adaugat ca firmele care incalca dreptul exclusiv al Postei pot fi amendate, sanctiunile mergand pana la ridicarea licentei, noteaza Mediafax.

Autoritatea de reglementare in comunicatii, ANCOM, a anuntat, joi, ca a amendat firma Cargo Serv Post cu 5.000 de lei pentru ca a prestat servicii postale asupra carora CNPR are drept exclusiv pana la 31 decembrie 2012.

In Romania, furnizorul de serviciu universal este CNPR, care a dobandit acest drept in urma unei proceduri organizate de ANCOM in anul 2009.

Potrivit datelor ANCOM, institutia a aplicat cinci amenzi furnizorilor care au incalcat dreptul rezervat CNPR.

Ceilalti furnizori amendati pana in prezent de ANCOM pentru incalcarea drepturilor rezervate CNPR sunt TCE Post SRL, Associated Group Communications SRL, Total Post Services SRL si Direct Post Services SRL.

"Parerea mea personala este ca sunt situatii in care nici nu trebuie sa se organizeze licitatii pentru achizitionarea acestor servicii, pentru ca in cazul trimiterilor de pana la 50 grame si pana la 2 lei nu poate exista concurenta", a mai spus Mustea.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri