Vimetco, proprietarul Alro Slatina, a selectat trei candidati pentru faza finala a negocierilor pentru constructia termocentralei de la Tulcea, respectiv consortiul Itochu - Hyundai, compania Metka si grupul Siemens, iar decizia va fi anuntata pana la finele lunii mai.

Grupul Vimetco, inregistrat in Olanda, vrea sa construiasca o centrala in cogenerare cu o capacitate de 250 MW, care sa deserveasca rafinaria de alumina Alum Tulcea, scrie Mediafax.

Proiectul de 276 milioane euro ar putea fi cofinantat de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si mai multe banci comerciale.

Contractorii selectati pentru negocieri sunt un consortiu format din Itochu (Japonia) si Hyundai (Coreea de Sud), compania elena Metka si grupul german Siemens, se arata intr-un comunicat transmis miercuri de Vimetco.

Negocierile ar trebui sa fie finalizate pana la sfarsitul lunii mai.

Noua centrala de la Tulcea va furniza energia electrica si termica atat pentru operatiunile Alum si Alro Slatina, cat si pentru orasul Tulcea.

Centrala de la Tulcea, cu o capacitate de 250 de MW, ar urma sa fie construita si data in folosinta in perioada 2012-2014.

Vimetco a primit oferte de la sapte companii sau consortii interesate sa construiasca centrala, respectiv China Huadian Engineering, China National Electric Engineering, Itochu-Hyundai, Metka, Minmetals Engineering Co. Ltd. (China), Siemens si Sinohydro (China).

Grupul Vimetco, inregistrat in Olanda si controlat de omul de afaceri rus Vitali Masitki, detine impreuna cu o firma grup, Conef, 87,96% din actiunile Alro, iar 10,03% din actiuni sunt in portofoliul Fondului Proprietatea.

Vimetco detine si Alum Tulcea, singura rafinarie de alumina din Romania, si Vimetco Extrusion, companie care produce profile extrudate din aluminiu.

Actiunile Alro (ALR) au scazut miercuri la bursa de la Bucuresti, pana in jurul orei 12:00, cu 3,45%, la 2,8 lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Guvernul Elvetian finanteaza 7 centre de servicii medico-sociale