Directorul Societatii Feroviare de Turisma demisionat: Urmeaza un tun imobiliar la hotelul Astoria Snagov

Directorul general al Societatii Feroviare de Turism SFT CFR SA, Alexandru Dumitrescu, a demisionat din functie si sustine ca exista presiuni care vizeaza complexul Astoria Snagov, similare celor de la Astoria Bucuresti, pierdut in urma unei executari silite pentru plata unor datorii infime, conform Mediafax.

Hotelul Astoria din Capitala a fost executat silit si scos la licitatie in 2008 pentru a acoperi o datorie de 200.000 de lei. In urma executarii silite, cladirea a fost vanduta prin licitatie catre frima Orhideea Gardens, pentru suma de 2,5 milioane de euro.

Alexandru Dumitrescu sustine ca l-a avertizat pe ministrul Transporturilor Alexandru Nazare, cu privire la "iminenta unui alt joc avocatesc, folosind tertipul executarilor silite, care vizeaza in principal activul Astoria Snagov", insa nu a primit niciun raspuns.

"Am constatat, insa, ca tot efortul pe care l-am depus pentru redresarea societatii a atras in ultima perioada asupra mea si asupra SFT foarte multe presiuni, legate cu siguranta de interese imobiliare ale unor oameni pe care i-ati promovat din anturajul dumneavoastra asupra patrimoniului actual al SFT. Si de acest fenomen, v-am avertizat, deja (...) Si va avertizez, din nou, asupra faptului ca se pregateste un tun imbobiliar similar celui de la Astoria Bucuresti", conform unei scrisori deschise semnate de Dumitrescu si adresate ministrului.

Dumitrescu a fost numit la conducerea SFT in octombrie 2010 si sustine ca in acel moment compania avea pierderi de 6 milioane lei, care in timpul mandatului sau au fost eliminate aproape in totalitate.

El spune ca in perioada in care a condus SFT, datoriile companiei au fost reduse cu 30%, cheltuielile cu 85%, iar societate a obtinut pentru prima data profit operational, dupa sapte ani de pierdere consecutiva.

"Imi exprim speranta, ca macar in al doisprezecelea ceas, veti actiona pentru a impiedica pierderea de catre statul roman a unui activ patrimonial atat de valoros precum Astoria Snagov. Inca mai sper ca veti evita ca numele dumneavoastra sa fie legat de un nou tun imobiliar, asa cum a fost cel al ex-ministrului PNL Ludovic Orban in cazul Astoria Bucuresti", se arata in incheiererea scrisorii.

SFT CFR SA este controlata de stat, prin Ministerul Transporturilor, si are ca obiect de activitate efectuarea de transport feroviar de calatori cu specific de turism feroviar, cazare si alimentatie publica in hoteluri, baruri si restaurante.

Directorul SFT CFR a demisionat si avertizeaza asupra unui tun imobiliar la hotelul Astoria Snagov.

Sursa foto: www.turismferoviar.ro


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri