25 Aprilie 2012

Petrom a diminuat productia de hidrocarburi in primul trimestru



Productia de petrol si gaze a OMV Petrom a scazut usor in primul trimestru, dar vanzarile de gaze ale companiei au urcat, urmare a temperaturilor scazute, potrivit unui raport prezentat marti de grupul austriac OMV, actionarul majoritar al celei mai mari companii romanesti.

Astfel, vremea rece a afectat productia OMV Petrom, dar a crescut cererea pentru gaze, compania raportand cresterea cantitatilor extrase din facilitatile de depozitare, precizeaza Mediafax.

OMV Petrom a reusit de asemenea sa-si imbunatateasca marja de profit pe segmentul gazelor, datorita gazelor din import depozitate inaintea sezonului rece si, intr-o oarecare masura datorita contractelor mai favorabile pe plan intern.

Astfel, vanzarile de gaze ale Petrom au totalizat 17,32 TWh in primul timestru, fata de 16,23 TWh in trimestrul al patrulea al anului trecut, respectiv 16,5 TWh in primele trei luni din 2011.

Productia de petrol si gaze a Petrom a fost de 184.000 barili echivalent petrol pe zi in primul trimestru, de la 186.000 barili echivalent petrol pe zi in perioadele anterioare de raportare.



Citeste si