RATB introduce plata prin sms

Calatorii care circula cu vehiculele Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) vor putea cumpara bilete, incepand de joi, prin sms, pretul unui abonament valabil o zi fiind de 9,6 lei, acelasi cu cel platit la punctele de vanzare stradale, fara alte costuri suplimentare, anunta RATB.

Abonamentul va putea fi cumparat printr-un singur SMS la numarul 7456, disponibil in retelele de telefonie mobila Orange si Vodafone, precizeaza sursa citata, potrivit Mediafax.

Plata va putea fi efectuata de pe orice tip de telefon mobil.

Concret, inainte de momentul urcarii in vehiculele RATB, calatorii vor trimite un sms cu textul A, urmand ca in cateva secunde sa primeasca un mesaj care va contine un cod ce va confirma efectuarea tranzactiei.

Calatorii vor fi obligati sa pastreze sms-ul pe toata durata zilei, pana la expirarea valabilitatii abonamentului.

Reprezentanții regiei precizeaza ca siguranta platii prin SMS este garantata de platforma de operare, care este prevazuta cu un mecanism antifrauda.

"Dorim sa venim in sprijinul calatorilor nostri, oferindu-le acest nou instrument de plata, accesibil, rapid si comod. Aceasta este o alta etapa pe care RATB o parcurge in cadrul unui program mai amplu de optimizare a ofertei de transport si de crestere a calitatii serviciilor oferite publicului calator", spune directorul general RATB, Viorel Popescu.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri