Planul de reorganizare al lantului de hypermarketuri PIC S.A, care a intrat in insolventa la finalul lui 2009, a fost aprobat de catre creditorii companiei si confirmat de catre judecatorul sindic, potrivit PwC Romania, administratorul judiciar al societatii. Astfel, patru dintre fostele hypermarketuri PIC vor fi cumparate in urmatorii trei ani de compania Succes Nic Com, care detine lantul Succes.

Succes Nic Com, companie infiintata in 1994 si controlata de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcina, a inchiriat deja doua foste magazine PIC, cele din Pitesti si Craiova, redeschizandu-le sub brandul Succes.

De asemenea, hypermarketurile din Oradea si Calarasi vor fi redeschise in scurt timp sub brandul Succes, iar hypermarketul din Braila, care nu a facut obiectul actualei tranzactii, ar putea fi redeschis mai tarziu, sub sigla Succes sau o alta.

Planul permite recuperarea integrala a creantelor salariale ale fostilor angajati ai PIC, precum si a celor catre stat. Totodata, planul permite principalilor creditori recuperarea completa a intregii datorii acoperite de garantii reale, asigurand totodata creditorilor chirografari (negarantati) o rata de recuperare de 7% a creantelor.

„Datoriile totale ale PIC S.A. s-au ridicat la 333,7 milioane de lei catre aproape 700 de creditori diferiti”, a declarat Marius Zidaru, managerul echipei de servicii de restructurare din cadrul PwC Romania.

PIC S.A. este administrata de catre PricewaterhouseCoopers Business Recovery Services IPURL din martie 2010, dupa intrarea societatii in insolventa la sfarsitul anului 2009.

Compania Succes Nic Com, infiintata in 1994, avea la finalul anului trecut peste 150 de puncte de vanzare, magazine si supermarketuri in noua judete din Romania, plus Bucuresti, potrivit datelor de pe site-ul propriu. Grupul controlat de omul de afaceri gorjean Nicolae Sarcina are activitati in domeniile: reparatii utilaje, constructii, productie, distributie, paza si protectie, media, comert.

In 2010, Succes Nic Com a inregistrat o cifra de afaceri de 47,3 milioane de euro. La sfarsitul lui 2010, numarul salariatilor din cadrul retelei de magazine era de 1.000. Nicolae Sarcina are o avere estimata de revista Forbes Romania la 24-25 milioane de euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Antreprenorii romani amana cat mai mult intrarea in insolventa