Distribuirea de dividende a fost propusa de Ministerul Sanatatii, care are 53% din actiunile Antibiotice Iasi.
Antibiotioce va distribui dividende in valoare de 8,6 milioane lei (1,9 milioane euro), respectiv 43% din profitul net inregistrat anul trecut, de 20,3 milioane lei (4,7 milioane euro), potrivit unui comunicat transmis, vineri, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Astfel, compania va distribui un dividend brut de 0,01519 lei/actiune. Raportat la cea mai recenta cotatie de la bursa al actiunilor Antibiotice, de 0,39 lei, randamentul dividendului este de 3,9%.

Antibiotice Iasi nu a mai distribuit dividende din 2009, cand a acordat un dividend de 0,0167 lei/actiune, din profitul consemnat in 2008. In urmatorii doi ani, compania a capitalizat profitul, iar capitalul social a crescut de la 45,4 milioane lei la 56,8 milioane lei.

In AGA a fost decisa si reducerea numarului de membri ai Consiliului de Administratie de la sapte la cinci. In noul consiliu au fost realesi presedintele CA - director general Ioan Nani si trei membri, Gheza-Gheorghe Molnar, Valentin Radu si Gabriela Ilie.

Citeste si:

SIF Oltenia, al doilea actionar important al Antibiotice Iasi, are doi reprezentanti in CA, pe Gabriela Ilie si pe un nou membru, Nicolae Stoian. SIF Oltenia detine 10,09% din actiunile Antibiotice Iasi.

Actionarii au aprobat, joi, si bugetul de venituri si cheltuieli pentru acest an, care prevede un profit brut in crestere cu 13%, la 29,9 milioane lei, si o cifra de afaceri cu aproape 10% mai mare, de 309,1 milioane lei.
Producatorul de medicamente a planificat pentru acest an investitii de 36,6 milioane lei.

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile Antibiotice Iasi a fost realizata miercuri, cand pretul a stagnat la 0,39 lei. La acest pret, capitalizarea companiei este de 221,5 milioane lei (50,6 milioane euro).