Veniturile totale ale companiei au crescut cu 31% in 2011, la 353,1 milioane lei, iar profitul net a crescut de zece ori, de la 580.000 lei la 5,76 milioane lei, se arata intr-un comunicat Albalact.

In primul trimestru al acestui an, profitul net a inregistrat o avansat la 2,71 milioane lei, de la 2,67 milioane lei in primele trei luni din 2010.

"Consider ca am trecut cu rezultate bune un an foarte greu, am reusit sa atingem cresterile conform bugetului, desi conditiile economice au fost in continuare dificile, iar consumul nu a cunoscut nicio imbunatatire. Am continuat sa investim resurse pentru lansarea unor produse noi si pentru modernizarea liniilor de productie, dar am facut eforturi mari si pentru eficientizarea costurilor pe toate sectoarele, pentru a pastra profitabilitatea.
Nici anul 2012 nu are perspective mai bune, va fi un an in care consumul si puterea de cumparare vor fi si mai afectate. Pentru anul acesta, bugetam o crestere usoara a cifrei de afaceri si a profitului cu pana la 10% si pregatim mai multe modificari in portofoliul de produse", a declarat in comunicat Raul Ciurtin, presedintele si directorul general Albalact.

La sfarsitul anului trecut compania a incheiat investitiile in fabrica Raraul pentru dezvoltarea portofoliului de branzeturi si intrarea pe categorii noi.

Citeste si:

Infiintata in anul 1971 si transformata in societate comerciala pe actiuni in 1990, Albalact a fost privatizata in 1999. Compania are peste 600 de angajati, peste 6.000 de actionari si este listata la categoria a II-a a Bursei de Valori Bucuresti. Albalact controleaza firma Raraul Campulung Moldovenesc

Principalii actionari ai producatori de lactate sunt Petru Ciurtin, cu 31,7% din titluri, Petru-Raul Ciurtin, cu circa 11% si fondul de investitii RC2 Limited, inregistrat in Cipru, cu o participatie de 25,4%.

Compania comercializeaza produse pasteurizate si UHT sub brand-urile Fulga, Zuzu, De Albalact si Raraul.