"La Posta Romana, daca asa sunt informatiile acum, procesul actual de angajare a consultantului a esuat. O sa reincepem un proces de angajare a consultantului respectiv care mai departe umbla prin toata lumea sa caute investitori, vine cu cei mai buni investitori si se decide care este investitorul care sa vina, cu ce suma de bani si in ce conditii astfel incat sa Posta Romana sa devina un serviciu postal modern", a spus Nica.

El crede ca Posta are un personal excedentar in zona TESA (Tehnic, Economic, Stiintific si Administrativ).

"Eu cred foarte mult in cei care aduc venituri si care muncesc si acestia sunt factorii si oficiantii in Posta Romana. Cred ca vreo 300 din cei care erau cu mapa si care traiau pe seama activitatii factorilor postali si ai oficiantilor trebuie sa paraseasca... mai ales ca au si salariile prea mari. Deci vorbesc din zona de TESA, care au fost probabil angajati nu pe baza unui criteriu, ci pe baza unui criteriu foarte clar, ca sa aiba sa dea niste bani nemunicti unora sau altora", a afirmat Nica.

Cei cinci administratori numiti de Ministerul Comunicatiilor in CA al companiei Posta Romana vor demisiona, dupa plecarea ministrului de resort, Razvan Mustea, si instalarea noului Guvern.

Citeste si:

"In spiritul decentei care a caracterizat acest cabinet, toti membrii CA numiti provizoriu isi vor da demisia odata cu plecarea mea", a declarat joi Mustea intr-o conferinta de presa in care si-a prezentat bilantul la conducerea institutiei.

Ministerul Comunicatiilor a anulat in luna aprilie licitatia pentru selectarea consultantului juridic in procesul de privatizare a Postei Romane, dupa ce niciunul dintre cei doi ofertanti inscrisi nu a depus toate documentele necesare verificarii indeplinirii cerintelor minime de calificare.
Posta Romana este controlata de Ministerul Comunicatiilor, care detine 75% din actiuni, restul titlurilor fiind in posesia Fondului Proprietatea.
Compania a incheiat anul 2011 cu pierderi de 68 milioane de lei, din care 30 milioane de lei reprezinta provizioane pentru diverse litigii.