Ministrul desemnat al Transporturilor si Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, a primit votul comisiilor parlamentare reunite, cu 34 de voturi "pentru", sase "impotriva" si doua abtineri.
El a fost audiat de catre comisia pentru politica economica, reforma si privatizare, respectiv cea pentru industrii si servicii din Camera Deputatilor si comisia economica, industrii si servicii, respectiv cea pentru privatizare si administrarea activelor statului, din Senat, scrie Mediafax.

Silaghi a declarat la audierile din comisiile parlamentare reunite, ca o varianta pentru privatizarea TAROM ar fi vanzarea integrala a companiei, iar pentru CFR Marfa trecerea in proprietate privata sa fie amanata.

"Cred ca ar fi mai interesant de vandut in totalitate TAROM si sa mai asteptam cu CFR Marfa. Poate ca pretul de piata nu e cel mai bun si nici procentul de 50% cel mai indicat, dar consultantul va aplica testul investitorului privat. Daca acest test este corespunzator vom continu procesul de privatizare, iar daca nu procesul va trebui regandit", a spus Silaghi.

Statul detine integral TAROM si vizeaza listarea operatorului la bursa, cu un pachet de 20% din actiuni, obligatie asumata fata de FMI.
In septembrie 2011 CFR Marfa figura in scrisoarea de intentie convenita cu FMI in grupul primelor noua companii unde va fi angajat management privat, cu perspectiva vanzarii unui pachet de 20% din actiuni.

Cateva saptamani mai tarziu, Consiliul Suprem de Aparare a Tarii a decis vanzarea a peste 50% din actiuni, presedintele Traian Basescu afirmand ca CFR Marfa a fost "profund capusata" prin serviciile care i s-au prestat si ca singura metoda de diminuare a vulnerabilitatii companiilor de stat este privatizarea.

Ulterior, Guvernul si FMI au convenit ca CFR Marfa sa fie scoasa de pe lista companiilor cu management privat si vanduta unui investitor strategic, intr-un proces care sa fie incheiat pana la sfarsitul lunii octombrie 2012 si in care sa poata fi implicate BERD si IFC, divizia de investitii a Bancii Mondiale.

Astfel, conform calendarului, statul va publica prospectul de vanzare a actiunilor pana la jumatatea lunii iunie si va incheia privatizarea pana la sfarsitul lunii octombrie.

Intrebat vineri daca Cabinetul Ponta va stopa procesul de privatizare, ministrul desemnat pentru Finante, Florin Georgescu, a declarat ca Executivul va respecta toate prevederile privind privatizarea care vor fi convenite la negocierile cu delegatia FMI.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri