Compania Can Serv SRL, proprietarul supermarketurilor Primavara si-a cerut insolventa, potrivit unui dosar inregistrat in aceasta saptamana la Tribunalul Bucuresti.

Can Serv SRL, compania care detine supermarketurile Primavara, detinuta de omul de afaceri Ion Avram, are datorii de 5,8 mil. lei la bugetul de stat, potrivit datelor ANAF in primul trimestru al anului. Din suma restanta, 2,6 mil. lei este reprezentata de TVA. Potrivit datelor ANAF, s-a inceput procedura de executare silita impotriva companiei.

In 2010, compania avea o cifra de afaceri de 55 mil. lei si o pierdere de 4,8 mil. lei. Afacerile companiei care opereaza supermarketurile Primavara s-au prabusit in 2010, fata de 2009, cand depaseau 150 mil. lei si era inregistrat un profit de 1,9 mil. lei.

O parte din supermarketurile Primavara au fost preluate in 2010 de catre Mega Image.

Omul de afaceri Ion Avram are si investitii in imobiliare. Avram a investit in doua proiecte rezidentiale in Bucuresti, unul deja finalizat, Primavara Rezidential si unul care inca nu a demarat, Primavara Lujerului.

Proiectul rezidential este inregistrat pe o alta firma.

Anul acesta a fost marcat de un faliment urias in retail, prin "caderea" Mic.ro si Minimax Discount, iar in 2009 si reteaua PIC a intrat in insolventa.

Comertul cu amanuntul a fost, potrivit unui studiu Coface, domeniul cu cele mai multe insolvente si falimente anul trecut.

Compania Can Serv nu a putut fi contactata pana la ora publicarii articolului.
Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Complexul Energetic Hunedoara isi cere insolventa in ciuda ajutoarelor