Operatiunile de distributie si retail din Romania ale Gedeon Richter au generat vanzari de 29,7 milioane de euro, in urcare cu 5,7% de la 28,1 milioane de euro in primele trei luni ale anului trecut, potrivit raportului financiar al grupului.

In lei, vanzarile au crescut cu 9,4%, la 129,8 milioane de lei.

Pe segmentul productiei de farmaceutice in Romania, vanzarile au stagnat la aproape opt milioane de euro. Raportate in lei, vanzarile au crescut insa cu 4,5%, la 34,5 milioane de lei.

Vanzarile de produse destinate ingrijirii personale a femeilor au scazut cu 14,3%, de la 2,1 milioane de euro la 1,8 milioane de euro. Calculata in lei, scaderea a fost de un milion de lei, la 7,7 milioane lei.

Citeste si:

Grupul ungar detine in Romania o fabrica de medicamente in Targu-Mures, Gedeon Richter Romania, Gedeon Richter Farmacia cu o retea de peste 120 de unitati, si distribuitorul Pharmafarm.

La nivel de grup, Gedeon Richter a inregistrat o crestere de 6,4% a vanzarilor din primul trimestru, la 277 milioane de euro, in timp ce profitul net a urcat cu 38%, la 56,6 milioane de euro.