Posta Romana va disponibiliza aproape 20% din personal pentru evitarea insolventei, prin plecarea in urmatoarele trei luni a 1.029 de salariati, programul de reorganizare vizand in etapa a doua trimiterea in somaj a inca 5.500 de angajati, scrie Mediafax.
"Consiliul de Administratie al Companiei Nationale Posta Romana a analizat, vineri, solutiile pentru evitarea intrarii in insolventa a companiei, aproband prima etapa de reorganizare, prin care vor fi disponibilizate 1.029 de persoane, 949 numai din cadrul conducerii si administratiei", se arata intr-un comunicat al companiei.

Posta Romana are circa 35.000 de angajati. Compania a inregistrat in ultimii trei ani pierderi care cumuleaza aproximativ 100 milioane de euro. Directorul general al CNPR, Ion Smeianu, a declarat, dupa incheierea sedintei Consiliului de Administratie, ca a primit sprijin pentru noua structura organizatorica si pentru disponibilizarile care vor fi facute in prima faza.

"Vrem sa facem o evaluare post cu post, pozitie cu pozitie si in zona direct productiva, pentru ca, in a doua faza de reorganizare a companiei, sa mai fie disponibilizate circa 5.500 de persoane, in urma discutiilor cu sindicatele", spus Smeeianu.

In paralel cu disponibilizarile vor fi implementate noi strategii comerciale, de scadere a cheltuielilor si de crestere a veniturilor, prin dezvoltarea serviciilor oferite de catre Posta Romana, se mai spune in comunicat.

Prima etapa a programului de reorganizare va fi pusa in aplicare in urmatoarele trei luni. "A doua etapa va fi discutata in Consiliul de Administratie in cel mult doua luni, dupa ce se va realiza o analiza", a mai spus seful Postei.

Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.000 de oficii postale. Actionarii companiei sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri