"Consiliul de Administratie al Companiei Nationale Posta Romana a analizat, vineri, solutiile pentru evitarea intrarii in insolventa a companiei, aproband prima etapa de reorganizare, prin care vor fi disponibilizate 1.029 de persoane, 949 numai din cadrul conducerii si administratiei", se arata intr-un comunicat al companiei.

Posta Romana are circa 35.000 de angajati. Compania a inregistrat in ultimii trei ani pierderi care cumuleaza aproximativ 100 milioane de euro. Directorul general al CNPR, Ion Smeianu, a declarat, dupa incheierea sedintei Consiliului de Administratie, ca a primit sprijin pentru noua structura organizatorica si pentru disponibilizarile care vor fi facute in prima faza.

"Vrem sa facem o evaluare post cu post, pozitie cu pozitie si in zona direct productiva, pentru ca, in a doua faza de reorganizare a companiei, sa mai fie disponibilizate circa 5.500 de persoane, in urma discutiilor cu sindicatele", spus Smeeianu.

Citeste si:

In paralel cu disponibilizarile vor fi implementate noi strategii comerciale, de scadere a cheltuielilor si de crestere a veniturilor, prin dezvoltarea serviciilor oferite de catre Posta Romana, se mai spune in comunicat.

Prima etapa a programului de reorganizare va fi pusa in aplicare in urmatoarele trei luni. "A doua etapa va fi discutata in Consiliul de Administratie in cel mult doua luni, dupa ce se va realiza o analiza", a mai spus seful Postei.

Posta Romana este cel mai mare operator de profil si dispune de o retea teritoriala de aproximativ 7.000 de oficii postale. Actionarii companiei sunt Ministerul Comunicatiilor, cu o participatie de 75%, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capital.