Dacia este una dintre "povestile de succes" din economia romaneasca si internationala, a salvat grupul francez Renault, proprietarul uzinei auto, de la faliment si reprezinta un model pentru ArcelorMittal Galati, a declarat directorul general al combinatului siderurgic, Bruno Ribo, scrie Mediafax.

"Eu si colegii mei din management avem un model de urmat. Ne-am raportat la standardele de la Dacia pentru ca suntem realmente impresionati de povestea de succes de la Dacia. In sase-sapte ani au reusit sa schimbe tot din ceea ce era fosta uzina. Am o experienta indelungata in industria auto si pot spune ca, vizitand Dacia, observi ca nu e nicio diferenta intre Dacia si orice alta fabrica auto din vestul Europei in termeni de curatenie, de management, de pricepere tehnica a oamenilor. Singura diferenta e ca cei de la Dacia au mai putini roboti. Dacia castiga bani si se poate spune ca a salvat Renault de la faliment", a spus el la o dezbatere publica organizata la combinat.

Ribo a fost numit director general la ArcelorMittal Galati in luna februarie. In perioada 1997-2001 el a lucrat intr-un departament denumit customer technical service pentru industria auto, la Madrid.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Dacia are in plan lansarea unui SUV hibrid