Distribuitorul de gaze naturale GDF SUEZ Energy Romania, subsidiara a grupului francez GDF SUEZ, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 3,86 miliarde lei (910,8 milioane euro), in crestere cu 9% fata de 2010, si un profit net de 261,9 milioane lei (61,8 milioane euro), in usoara scadere, scrie Mediafax.

In 2010 compania a avut afaceri de 3,54 miliarde lei si un profit de 270,95 milioane lei.

La finele anului trecut compania avea creante de 991,2 milioane lei si datorii de 761,27 milioane lei, din care o suma de 648,27 milioane lei trebuia achitata in termen de 12 luni, potrivit unui raport al GDF SUEZ Energy Romania.

Numarul de angajati ai companiei a scazut de la 4.397 in 2010 la 4.153.

Datele includ GDF Suez Energy Romania si filialele acesteia. Compania controleaza integral Distrigaz Sud Retele si Distrigaz Confort, participatia majoritara la Braila Winds si detineri minoritare la Congaz, Tulcea Gaz si Wirom.

GDF SUEZ Energy Romania arata in raport ca impactul crizei asupra grupului a fost relativ redus, inregistrand o crestere a livrarilor, cantitativ, de 2,5%, in linie cu media pietei.

Compania estimeaza ca 2012 va fi un an dificil, din cauza datoriilor suverane si a masurilor de austeritate din Europa.

GDF SUEZ Energy (fostul Distrigat Sud) este distribuitor si furnizor de gaze naturale, are activitati in domeniul serviciilor asociate instalatiilor de gaze naturale si a intrat, in 2009, pe piata furnizarii de energie electrica pentru clientii business.

Compania face parte din grupul energetic GDF SUEZ, infiintat in 2008 prin fuziunea Gaz de France cu SUEZ.

Grupul este prezent in Romania in trei sectoare - energie (prin GDF SUEZ Energy Romania, dar si companiile de inmagazinare a gazelor Depomures si Amgaz), servicii energetice
(prin firmele Tractebel Engineering si Axima) si mediu (prin Metalimpex si Safege).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
FAN Courier se asteapta la o crestere de 10-15% in 2020