Compania britanica Regal Petroleum vinde subsidiara din Romania catre Zeta Petroleum, pentru 650.000 de dolari, singurul activ semnificativ al unitatii fiind o participatie de 50% la perimetrul gazeifer Suceava.
Regal Petroleum Romania a inregistrat anul trecut o pierdere de aproximativ 1 milion de dolari si detine active de aproximativ 800.000 dolari, potrivit unui comunicat al companiei britanice, scrie Mediafax.

Regal a vandut in februarie 2011 drepturile asurpa perimetrului de exploatare/explorare Barlad catre grupul Chevron, pentru 25 milioane dolari fara taxe. Rezultatul raportat la operatiunile din Romania pentru anul trecut nu include incasarile aferente acestei tranzactii.

Astfel, Regal Petroleum Romania mai detinea 50% din drepturile asupra perimetrului Suceava, dezvoltat de Aurelian Oil and Gas.
Dupa incheierea tranzactiei cu Zeta Petroleum, in trimestrul al treilea, Regal se va concentra pe operatiunile din Ucraina.

Zeta Petroleum are birouri la Perth si Londra si este listata la Sydney. Compania a derulat in aprilie oferta publica initiala, prin care a obtinut 8,7 milioane dolari, bani destinati evaluarii si dezvoltarii perimetrelor de petrol si gaze de la Bobocu (Buzau) si Jimbolia (Timis).

Zeta se concentreaza pe explorarea si dezvoltarea de proiecte de petrol si gaze in Romania si Europa de Est. Compania detine licente pentru perimetrele Bobocu si Jimbolia si are o participatie de 12,5% la proiectul gazeifer Padureni.

Totodata, compania are trei permise de prospectare pentru o surpafata totala de 6.000 kilometri patrati in zone din Romania unde spera sa descopere petrol si gaze.

Compania petroliera australiana Key Petroleum a cumparat anul trecut Zeta Petroleum si subsidiara acesteia din Romania, valoarea tranzactiei fiind de 12,74 milioane dolari.

Key Petroleum are operatiuni in Australia, Marea Britanie, Italia, Suriname si Tanzania si este listata la bursa de la Sydney.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri