Bogdan Ungureanu, general manager al editurii Publica, specializata pe carti de economie si business, considera ca formatul electronic va merge in paralel cu volumele traditionale.
“Consider ca cele doua formate vor coabita multa vreme. Nu pot sa pronunt cifre, deoarece pentru Publica este un inceput, un test. Asteptarile sunt destul de ridicate totusi, deoarece cititorii nostri sunt 'mai inteligenti decat ai lor', cum spunea mai demult un jingle Radio Guerrilla. Dincolo e gluma, publicul nostru provine in principal din mediul de afaceri”, considera Ungureanu.

Desi editurile incep sa recunoasca importanta cartilor electronice, multe dintre ele fac abia primii pasi in aceasta directie. Numarul de titluri lansate in format electronic in Romania este inca redus, de sute. Publica pregateste lansarea primei carti in format dublu – print si electronic – catre finalul lunii iunie.

Desi nu exista cifre oficiale despre piata de carte din Romania, seful Publica o estimeaza in jurul cifrei de 60 de milioane de euro, punandu-se astfel de acord cu alti jucatori majori din piata intervievati de wall-street.ro la Bookfest. In cazul editurii Publica, vanzarile de anul acesta au crescut cu peste 30% fata de editia din 2011 a Bookfest.

Top 3 vanzari Publica la Bookfest

1. "Ce a vazut cainele", de Malcolm Gladwell
2. "Steve Jobs - biografia autorizata de Walter Isaacson"
3. "Esti de neinlocuit", de Seth Godin


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri